Adatkezelési Tájékoztató

 

 

  1. Az adatkezelési tájékoztató célja

A Jó autót Autótechnika Bt. (a továbbiakban szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaimban meghatározott elvárásoknak.

A Jó autót Autótechnika Bt. adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetőek a https://joautot.hu/adatvedelmi-tajekoztato/ címen.

A Jó autót autótechnika Bt. fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti a közönséget.

Amennyiben kérdése lenne jelen közleményhez kapcsolódóan, kérem írjon az info@joautot.hu címre, és a lehető leghamarabb választ fog kapni kérdésére!

A Jó autót Autótechnika Bt. elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Jó autót Autótechnika Bt. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az azatok biztonságát garantálja.

A Jó autót Autótechnika Bt. az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

 

  1. Az adatkezelő adatai

Amennyiben megkeresné Társaságunkat, az info@joautot.hu email címen és a 06-70-772-7313-as telefonszámon léphet kapcsolatba az adatkezelővel.

A Szolgáltató, pontosan megnevezve (a joautot.hu domain név alatt is működő) Jó autót Autótechnika Bt. (székhely: 2000 Szentendre, Dunakanyar körút 25.; cégjegyzékszám:13-06-070501; adószám: 25947292-2-13) a továbbiakban részletesen felsorolt adatokat kezeli és azokat szintén részletesen kifejtett módon tárolja.

A Felhasználó/Ügyfél a Honlap használatával elfogadja az alábbiakat, és hozzájárul az alábbiakban meghatározott adatkezelésekhez.

  1. A kezelt személyes adatok köre

3.1.1. Online kapcsolatfelvétel

Amennyiben Ön a honlapon vagy emailen keresztül kapcsolatot kíván létesíteni velünk, úgy az Ön által kötelezően megadandó adatok az Ön neve és email címe. Mindezek az adatok csak és kizárólag annak érdekében szükségesek, hogy a cég reagálni tudjon az Ön által feltett kérdésre/igényre.

3.1.2. Személyes kapcsolatfelvétel

Amennyiben Ön a szervizbe elhozza az autóját, a következő adatokat fogjuk kérni Öntől:

A munkalapon/állapotfelmérő lapon az ügyfél következő adatait rögzítjük:

  • Ügyfél neve
  • Ügyfél telefonszáma
  • Ügyfél email címe
  • Gépjármű rendszáma
  • Típusa
  • Gyártási éve
  • Alvázszáma
  • Motorkódja

Ezek az adatok a gördülékeny kapcsolattartás miatt szükségesek. A gépjárművel kapcsolatos ezen adatok pedig elengedhetetlenek annak javításához.

  • Technikai adatok

A Jó autót Autótechnika Bt. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

  • az arra feljogosutak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás)
  • hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége)
  • változatlansága igazolható (adatintegrálás)
  • jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

A Jó autót Autótechnika Bt. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

A Jó autót Autótechnika Bt. olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Jó autót Autótechnika Bt. az adatkezelés során megőrzi

a titkosságot: megvédi az informá ciót, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;

  • a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének pontosságát és teljességét;
  • a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

 

 

  1. Az adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés a gépjármű javításához illetve a gépjárművet a szervizbe elhozott ügyféllel való kapcsolat fenntartásához, a vele való szerződés teljesítéséhez szükséges.

  1. AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

Az adatokat a Jó autót Autótechnika Bt. addig tárolja, amíg az ügyfél annak törléséről nem rendelkezik. A meglévő adatok nagyban segítik a későbbi munkavégzést, azok törlése a szerződés teljesítése után nem indokolt.

  1. A kezelt adatok köre

5.1. Honlap

A Honlap használata során a Szolgáltató technikai okokból automatikusan rögzíti a Felhasználó IP címét, az általa használt operációs rendszer és böngészőprogram típusát és más információkat. Ezen adatok naplózását a rendszer folyamatosan végzi, de nem kapcsolja össze a felhasználás során megadott adatokkal. Az így nyert adatokhoz a Felhasználók nem, csak a Szolgáltató fér hozzá.

Szolgáltató rögzítheti azoknak az internetoldalaknak az adatait, ahonnan a Felhasználó eljutott a Honlapra, és azokat is, amelyeket a Honlapon látogatott, valamint a látogatás idejét és időtartamát. A Felhasználó személyére, profiljára ezekből az adatokból nem lehet következtetni.

A Honlap látogatóinak számítógépét a rendszer egy ún. cookie-val (süti) azonosítja.

A sütik feladata

  • információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről
  • megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket
  • megkönnyítik a weboldal használatát
  • minőségi felhasználói élményt biztosítanak

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

Feltétlenül szükséges /munkamenet, session/ sütik

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a joautot.hu weboldalát, hasznáhassák annak funkcióit és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart., a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

Harmadik fél által elhelyezett cooki-k (analitika)

A joautot.hu weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával a joautot.hu információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljára használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépé vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

Az oldalon használt cooki-k tételesen:

Category: Necessary (2)

Necessary cookies help make a website usable by enabling basic functions like page navigation and access to secure areas of the website. The website cannot function properly without these cookies.

 

COOKIE NAME

PROVIDER

TYPE

EXPIRY

ci_session

afilio.autodna.hu

HTTP

Session

First found URL: https://joautot.hu/

Cookie purpose description: Preserves users states across page requests.

Initiator: Iframe, page source line number 541
Source: https://afilio.autodna.hu/ext/load/0150917001/63

Data is sent to: Poland (adequate)

 

CookieConsent

joautot.hu

HTTP

1 year

First found URL: https://joautot.hu/

Cookie purpose description: Stores the user’s cookie consent state for the current domain

Initiator: Script tag, page source line number 82
Source: https://consent.cookiebot.com/uc.js

Data is sent to: Ireland (adequate)

 

 

Category: Preferences (1)

Preference cookies enable a website to remember information that changes the way the website behaves or looks, like your preferred language or the region that you are in.

 

COOKIE NAME

PROVIDER

TYPE

EXPIRY

nectar_love_#

joautot.hu

HTTP

335815 days

First found URL: https://joautot.hu/hasznalt-auto-vasarlas/alvazszam-lekerdezes/

Cookie purpose description: Unclassified

Initiator: Script tag
Source: https://joautot.hu/hasznalt-auto-vasarlas/alvazszam-lekerdezes/

Data is sent to: Hungary (adequate)

 

 

Category: Statistics (4)

Statistic cookies help website owners to understand how visitors interact with websites by collecting and reporting information anonymously.

 

COOKIE NAME

PROVIDER

TYPE

EXPIRY

@@History/@@scroll|#

joautot.hu

HTML

Persistent

First found URL: https://joautot.hu/

Cookie purpose description: Unclassified

Initiator: Script tag, page source line number 171
Source: https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Data is sent to: United States (adequate)

 

_ga

joautot.hu

HTTP

2 years

First found URL: https://joautot.hu/

Cookie purpose description: Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.

Initiator: Script tag, page source line number 161
Source: https://www.google-analytics.com/analytics.js

Data is sent to: United States (adequate)

 

_gat

joautot.hu

HTTP

Session

First found URL: https://joautot.hu/

Cookie purpose description: Used by Google Analytics to throttle request rate

Initiator: Script tag, page source line number 161
Source: https://www.google-analytics.com/analytics.js

Data is sent to: United States (adequate)

 

_gid

joautot.hu

HTTP

Session

First found URL: https://joautot.hu/

Cookie purpose description: Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.

Initiator: Script tag, page source line number 161
Source: https://www.google-analytics.com/analytics.js

Data is sent to: United States (adequate)

 

 

Category: Marketing (6)

Marketing cookies are used to track visitors across websites. The intention is to display ads that are relevant and engaging for the individual user and thereby more valuable for publishers and third party advertisers.

 

COOKIE NAME

PROVIDER

TYPE

EXPIRY

ads/ga-audiences

google.com

Pixel

Session

First found URL: https://joautot.hu/

Cookie purpose description: Used by Google AdWords to re-engage visitors that are likely to convert to customers based on the visitor’s online behaviour across websites.

Initiator: Script tag, page source line number 161
Source: https://www.google.co.uk/ads/ga-audiences?v=1&aip=1&t=sr&_r=4&tid=UA-53731508-1&cid=1447376644.1527080891&jid=589164282&_v=j68&z=859027617&slf_rd=1&random=1229352153
via https://www.google-analytics.com/analytics.js

Data is sent to: United States (adequate)

 

IDE

doubleclick.net

HTTP

1 year

First found URL: https://joautot.hu/allapotfelmero-lap/nggallery/image/v%C3%A1g%C3%B3lap02

Cookie purpose description: Used by Google DoubleClick to register and report the website user’s actions after viewing or clicking one of the advertiser’s ads with the purpose of measuring the efficacy of an ad and to present targeted ads to the user.

Initiator: Script tag
Source:

Data is sent to: United States (adequate)

 

sc_anonymous_id

soundcloud.com

HTTP

10 years

First found URL: https://joautot.hu/hasznalt_auto_atvizsgalas_es_javitas_blog/

Cookie purpose description: Unclassified

Initiator: Iframe, page source line number 627
Source: https://w.soundcloud.com/player/?visual=true&url=https%3a%2f%2fapi.soundcloud.com%2ftracks%2f316969230&show_artwork=true&maxwidth=1080&maxheight=1000&dnt=1&auto_play=false&buying=false&liking=true&download=false&sharing=true&show_comments=false&show_playcount=false&show_user=false&color=0089d3

Data is sent to: Germany (adequate)

 

test_cookie

doubleclick.net

HTTP

Session

First found URL: https://joautot.hu/

Cookie purpose description: Used to check if the user’s browser supports cookies.

Initiator: Page source line number 172-177
Source: Inline script

Data is sent to: United States (adequate)

 

UID

scorecardresearch.com

HTTP

2 years

First found URL: https://joautot.hu/hasznalt_auto_atvizsgalas_es_javitas_blog/

Cookie purpose description: Collects information of the user and his/her movement, such as timestamp for visits, most recently loaded pages and IP address. The data is used by the marketing research network, Scorecard Research, to analyse traffic patterns and carry out surveys to help their clients better understand the customer’s preferences.

Initiator: Iframe, page source line number 627
Source: https://w.soundcloud.com/player/?visual=true&url=https%3a%2f%2fapi.soundcloud.com%2ftracks%2f316969230&show_artwork=true&maxwidth=1080&maxheight=1000&dnt=1&auto_play=false&buying=false&liking=true&download=false&sharing=true&show_comments=false&show_playcount=false&show_user=false&color=0089d3

Data is sent to: United States (adequate)

 

UIDR

scorecardresearch.com

HTTP

2 years

First found URL: https://joautot.hu/hasznalt_auto_atvizsgalas_es_javitas_blog/

Cookie purpose description: Collects information of the user and his/her movement, such as timestamp for visits, most recently loaded pages and IP address. The data is used by the marketing research network, Scorecard Research, to analyse traffic patterns and carry out surveys to help their clients better understand the customer’s preferences.

Initiator: Iframe, page source line number 627
Source: https://w.soundcloud.com/player/?visual=true&url=https%3a%2f%2fapi.soundcloud.com%2ftracks%2f316969230&show_artwork=true&maxwidth=1080&maxheight=1000&dnt=1&auto_play=false&buying=false&liking=true&download=false&sharing=true&show_comments=false&show_playcount=false&show_user=false&color=0089d3

Data is sent to: United States (adequate)

 

 

5.2. Munkalap

A munkalapon/állapotfelmérő lapon az ügyfél következő adatait rögzítjük:

  • Ügyfél neve
  • Ügyfél telefonszáma
  • Ügyfél email címe
  • Gépjármű rendszáma
  • Típusa
  • Gyártási éve
  • Alvázszáma
  • Motorkódja
  1. Kapcsolatfelvételi űrlap

Az űrlapon az ügyfél nevén és email címén túl csakis önkényesen megadott adatok szerepelnek.

 

  1. A kezelt adatok tervezett felhasználása és megőrzési ideje

Adatkezelés neve

Felhasználása

Jogalap

Megőrzési idő

Online kapcsolatfelvétel

kapcsolattartás

Hozzájárulás

Visszavonásig

Autójavítás

kapcsolattartás, autójavtás

Szerződés teljesítése

Visszavonásig

 

 

 

  1. AZ ADATOKAT MEGISMERŐ SZEMÉLYEK KÖRE, ADATTOVÁBBÍTÁS, ADATFELDOLGOZÁS

Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személyek részére nem adják át.

Az alapul fekvő informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében Szolgáltató adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, fuvarozó vállalat, könyvelő stb.) vehet igénybe. Szolgáltató az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős.

A fentieken túl a Felhasználóra vonatkozó személyes adatok továbbítására kizárólag törvényben kötelezően meghatározott esetben, illetve a Felhasználó hozzájárulása alapján kerülhet sor.

  1. Adatbiztonság

A Szolgáltató minden szükséges lépést megtesz, hogy biztosítsa a Felhasználók által megadott személyes adatok biztonságát mind a hálózati kommunikáció során, mind az adatok tárolása, őrzése során.

A személyes adatokhoz szigorúan korlátozott a hozzáférés a jogosulatlan megismerés, a személyes adatok jogosulatlan megváltoztatása, illetve jogosulatlan felhasználása megelőzésére.

  1. Adattovábbítás, adatfeldolgozás, az adatokat megismerők köre

– Tárhelyszolgáltató, ahol maga a weboldal illetve az azon átmenő adatok tárolódnak. Továbbá a levelezőrendszernek is helyet biztosít, ezáltal a benne található emaileket tárolja.

Cím: 6000 Kecskemét, Szolnoki út 23.
Cégjegyzékszám: 03-09-121889
Adószám: 23173080-2-03
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-74049/2014

www.profitarhely.hu

 

– A könyvelési feladatok ellátója:

 Könyvelő-Társ Kft.

E-mail: info@konyvelotars.hu

Cím: 1131 Budapest Szent László út 146.

Cégjegyzékszám: 01-09-996204

Adószám: 24220415-2-41

Telefon: 06-70-6302362

 

– Számlakiállításra partner a szamlazz.hu

KBOSS.hu Kft. (székhely: 1031 Budapest, Záhony utca 7.; cégjegyzékszám: 01-09-303201; nyilvántartó hatóság: Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság; adószám: 13421739-2-41)

  1. Felhasználói jogok és jogérvényesítési lehetőségek

Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni a Szolgáltató által kezelt, rá vonatkozó személyes adatokról, továbbá bármikor módosíthatja azokat a cégnév tekintetében a Szolgáltatóhoz intézett e-mail útján. Felhasználó jogosult továbbá adatai törlésének kérésére az e pontban megadott elérhetőségek útján.

Szolgáltató a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 30 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

Az érintett a jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:

Levelezési cím

Jó autót Autótechnika Bt.

Cím: 2000 Szentendre, Dunakanyar körút 25.

Email cím

info@joautot.hu

A Felhasználó bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltató munkatársához fordulhat a fenti elérhetőségeken keresztül.

A Felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni. Egyes adatait a Felhasználó a Honlapon maga helyesbítheti; egyéb esetekben Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 3 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

A Jó autót Autótechnika Bt. megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkénem említett valamennyi információt és a 15-22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai, az érintett személyes adatok kategóriái, azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel , illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket, a személyes adatok tárolásának időtartama, a helyesbítés a törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga, az adatforrásokra vonatkozó információ, az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bít, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

Helyesbítés joga

Az érintett kérheti a Jó autót Autótechnika Bt. által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

Törléshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Jó autót Autótechnika Bt. indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

– a személyes adatokra már nincs szkség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték

– az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja

– Az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre

– a személyes adatokat jogellenesen kezelték

– a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell

– a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

 

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerintikötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlás a keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az érintett kérésére a Jó autót Autótechnika Bt. korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartalomra vonatkozik, amely lehetővé teszi a személyes adatok pontosságának ellenőrzését
  • az adatkezelés jogellenes és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez
  • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez estben a korlátozás arra az időtartalomra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esi, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adathordozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

Tiltakozás joga

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésben – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna, vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja!

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Bp., Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: 06-1-391-1400

Fax: 06-1-391-1410

Email: ugyfelszolgalat@naih.hu

Honlap: http://www.naih.hu

 

  1. Email címek felhasználása

A Szolgáltató kiemelt figyelmet fordít az általa kezelt elektronikus levélcímek felhasználásnak jogszerűségére, így azokat csak az alábbiakban meghatározott módon használja fel (tájékoztató vagy reklám) email küldésére.

Az email címek kezelése elsősorban a Felhasználó azonosítását, a megrendelések teljesítése, szolgáltatások igénybe vétele során a kapcsolattartást szolgálja, így elsősorban ennek érdekében kerül sor email küldésére.

A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások vagy az Általános Szerződési Feltételek változása esetén a változásokra vonatkozó, valamint a Szolgáltató egyéb hasonló szolgáltatásaira vonatkozó tájékoztatást a Szolgáltató bizonyos esetekben elektronikus formában, e-mailben juttatja el az érintettek részére. Az ilyen “értesítési listáról” nem lehet leiratkozni, ezen értesítéseket azonban a Szolgáltató nem használja reklámozási célra.

A kapcsolatfelvétel során megadott elektronikus levélcímekre hirdetést vagy reklámot tartalmazó leveleket a Szolgáltató nem küld.

  1. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazás alapján más szervez tájékoztatás adása, adatokközlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

A Jó autót Autótechnika Bt. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Adatvédelmi nyilatkozatot a Felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően Felhasználó a szolgáltatás használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési nyilatkozatban foglaltakat.