+36-70-772-7313 info@joautot.hu

Családi autók – melyik típust?

Autójavító nyitólap Fórumok Használt autó vásárlás Családi autók – melyik típust?

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #4927 Reply
  Zsolt
  Vendég

  Kedves Péter Gábor!

  Háromgyermekes családunk használt autót keres, viszonylag alacsony, max. 1 millió körüli áron. Ebből fakadóan persze idősebb jószágokról lenne szó.
  A legfőbb szempont a három gyerekülés megfelelő elhelyezésének a lehetősége. Ebből a szempontból ötszemélyesekből a három teljes értékű hátsó üléssel rendelkező modelleket néztük, valamint 6- és 7-személyeseket is. Utóbbiak nyilvánvaló előnye, hogy ha mást is el kell vinni, akkor legyen még szabad hely, de ezekből is csak azokat néztük, melyekbe a szűk család a plusz ülések használata nélkül is befér. Ezek alapján alábbi modellek kerültek képbe:
  – 5-személyesek: Citroen Xsara Picasso (2008-2010 körül); Chevrolet Tacuma (2007-8), Peugeot 307 SW (2007)
  – Fiat Multipla (2007)
  – 7-személyesek: Citroen Grand C4 Picasso (2007-8); Fiat Ulysse (2006-2010); Chrysler Grand Voyager (2006-7)

  Tudna ezekkel a típusokkal kapcsolatban pár tipikus kockázatot említeni, ami segíthet a kör szűkítésében? Esetleg van tapasztalata arról, hogy mennyire hajlamosak ezek a típusok a rozsdásodásra?

  Köszönettel,
  Zsolt

  #4948 Reply
  joautot.hu
  Adminisztrátor

  Kedves Zsolt!

  Az 1M forintos keretig mindenképpen benzines modellt javaslok. Abból is nehéz lesz jó állapotút találni, de nem lehetetlen. A vásárláson felül érdemes kalkulálni 300 000-400 000 Ft-os tartalékkal. Az a tapasztalat, hogy vásárlás után az ilyen korú és értékű autókra könnyen el lehet költeni ekkora összeget, ha nem is egyszerre. Fék, futómű, gumik stb. A Citroen és a Peugeot ár-érték arányban jó választás, illetve a felsoroltak közül ezek rozsdásodnak a legkevésbé. Én erre a két márkára szűkíteném a keresést a fentiek közül. A 307 lehet, hogy kicsi lesz 3 gyerekülés számára. Érdemes lenne egy kerekedésbe elmenni és megkérni a kereskedőt, hogy hadd próbálják bele. A Fiatok hajlamosak a rozsdásodásra a Multipla kimondottan. Hasonló a helyzet a Chrysler-rel is, illetve ennél a típusnál bizonyos alkatrész ellátással lehetnek problémák, továbbá nem sok szervizben várják a típust tárt karokkal.

  Üdvözlettel,
  Péter Gábor

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2
Hozzászólás: Családi autók – melyik típust?
Saját információk: