+36-70-772-7313 info@joautot.hu

hütöfolyadék kijelzés

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #4950 Reply
  Sándor
  Vendég

  Üdvözlöm! Van egy 2006-os skoda fabia combim , aminél néhány napja érdekes dolgot véltem felfedezni. Hideg indításnál felgyullad a hűtőfolyadék jelző. Van benne folyadék “max” szintig. Viszont nem jelez folyamatosan. Egyik nap kigyullad és jelez, máskor meg nem,ez 3 napja van így. Köszönöm megtisztelő válaszukat.

  #4951 Reply
  joautot.hu
  Adminisztrátor

  Kedves Sándor!

  Ennél a típusnál gyakori hibajelenség, hogy elkoszolódik a tágulási tartály, ami miatt hibásan működik a szintjelző. Könnyen kiszürhető, hogy a szintjelző-e a hibás. Le kell húzni a csatlakozót és direktre kell kötni pár napra. Amennyiben megszűnik a hiba, ki kell cserélni a tágulási tartályt.

  Üdvözlettel,
  Péter Gábor

  #4952 Reply
  Gréta
  Vendég

  Tisztelt Admin!

  Nemrégiben vett használt autóm egy Peugeot 206-os 2001es évjáratú. Megvétel óta hibája,hogy bármennyit is állt az autó,akár nyáron,akár most télen 70 fokról indul a vízhőmérséklete beindításkor. Ha kisebb távot is megyek vele a városban elég hamar felmegy 90-95+ fokig a hőmérséklet. Leparkolás után megnéztem ilyenkor megy-e a ventillátor,de nem kapcsolt be,viszont valóban elég melegnek érződik a motor.Ilyenkor hidegben pedig ha megállok ritkán,de van,hogy mintha gőz távozna bal oldalról egy rövid ideig.

  Lett cserélve hőmérséklet jeladó és vezérléssel együtt vízpumpa is.De a hiba fenn áll ugyan úgy.
  Ön szerint mit érdemes megvizsgálni,mitől produkálhatja ezt?

  Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

  #4953 Reply
  joautot.hu
  Adminisztrátor

  Kedves Gréta!

  Lehetséges, hogy hibás a műszercsoport. Diagnosztikai műszerrel kellene megvizsgálni, hogy teljesen hideg motornál milyen hőfok olvasható ki a vezérlőelektronikából, illetve, hogy hány foknál kapcsol be és ki a ventilátor. A mért értékeket össze kell hasonlítani a műszercsoporton jelzett értékekkel. Kismértékű eltérés lehet a műszercsoport és a vezérlőből kiolvasott értékek között. Ezt a műveletet bármelyik szervizben el tudják végezni.

  Üdvözlettel,
  Péter Gábor

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
Hozzászólás: hütöfolyadék kijelzés
Saját információk: