Hasznos tudnivalók használt autó vásárláshoz és autójavításhoz autótulajdonosoknak

Tényleg nincs szükség a vízhőmérséklet kijelzésére?

By | Autójavító | No Comments

Függetlenül attól, hogy benzin, vagy gázolaj hajtotta motorról beszélünk, egyre több autótípusnál találkozunk azzal, hogy nem építik be a hűtővíz hőmérséklet kijelzőt a műszercsoportba! Ezeknél a megoldásoknál általában csak akkor kap visszajelzést az autóvezető a hűtővíz állapotáról, ha az egy kritikus hőmérsékletet elér, és az autóval meg kell állni. Ritkábban alkalmazzák a gyártók azt a megoldást, hogy egy figyelmeztető ikon jelenik meg a műszerfalon, amíg a motor teljesen hideg hőmérsékletű, tehát nem melegedett fel.

Tovább

Alvázszám lekérdezés

Az alvázszám lekérdezés, ami valódi segítség lehet!

By | használt autó vásárlás | No Comments

 

A külföldi piacról származó használt autók importja korábban soha nem látott fénykorát éli. Komoly gondba kerül az a használt autót vásárló, aki magyarországi forgalomba helyezésű autót szeretne, mert sok esetben komoly kitartásra lesz szüksége, amíg meg nem találja a megfelelő példányt. Viszont van egy nagy segítség, ami mindenki számára elérhető! Ez az alvázszám lekérdezés!

Tovább

joautot.hu Jó autót

Eredetvizsgálat mindenkinek!

By | használt autó vásárlás | No Comments

 

A használt autó vásárlásnak egyik kötelező eleme az eredetiségvizsgálat elvégeztetése, de ez idáig mégsem volt minden autónál egyformán szükséges. Valami egészen érthetetlen módon csak a hazai és EU-n kívülről behozott autókra vonatkozott ez a szabályozás, az Európai Unióból hazánkba frissen behozott autókra nem.  Szerencsére (vagy nem szerencsére) ez mára megváltozott. Egy frissen történt rendeletmódosítás értelmében az idei évtől, már az Unió határain belülről Magyarországra hozott autók esetében is szükséges az eredetiségvizsgálat.

Tovább

A helyszíni átvizsgálás szünetel   

By | használt autó átvizsgálás állapotfelmérés | No Comments

 

Nagyon sokan kérdezik tőlem, hogy mikor tudok újra helyszínre menni autót átvizsgálni. Sajnos ez nem tőlem függ, hanem attól, hogy mennyi a munkám a műhelyben. Ameddig a műhelyben lévő átvizsgálások és szerelések teljesen lekötik a kapacitásaimat, addig sajnos nincs értelme helyszíni kiszállást vállalnom. Viszont szeretnék két dologról leírni pár sort, ami a helyszíni átvizsgálásokkal kapcsolatos.

 

Tovább

Autóvásárlási tanácsadótól tanácsok.

A használt autó vásárlás rizikói

By | használt autó átvizsgálás állapotfelmérés, használt autó vásárlás | No Comments

Melyek azok az apróságok, amelyekre már az első szemrevételezéskor érdemes figyelni, ha használt autót veszünk? Hogyan szűrjük le a hirdetéseket?

Tudni kell, hogy a jó használt autóhoz elsősorban türelemre van szükségünk. Nem biztos, hogy rögtön az első alkalommal találunk a hirdetések között olyat, amivel érdemes komolyabban foglalkozni. A jó autókat hamar elviszik. Azok az autók, amelyeket már régebb óta hirdetnek nagyon valószínű, hogy okkal nem találtak még új gazdára.

Próbáltam összegyűjteni pár gondolatot azzal kapcsolatban, hogy mikkel érdemes tisztában lenni, ha használt autót készülünk vásárolni:

Tovább