A következő kérdésekben állunk rendelkezésére:

 • használt autó vásárlás

 • típusválasztás

 • autószerelés

Igyekszünk minél hamarabb válaszolni, de a megnövekedett kérdésszám miatt ez akár több napot, vagy egy hetet is igénybe vehet!

A válaszért kérjük látogasson vissza honlapunkra!

Kérjük valós email címet adjanak meg, mert sok esetben az email címre válaszolunk! Köszönjük!

Tegye fel kérdését

Az email cím nem lesz publikus!

 • avatar Molnár Péter szerint:

  Kedves Gábor!

  Tanácsot szeretnék kérni öntől. Autó vásárlást tervezek és a választásom (ha nem rettent el nagyon) egy 17 éves Rover 25 1.4 Classic-ra esett mivel annyiból amennyi van rá magára az autóra (300 ezer) ez volt a legkevésbé lelakott és a rozsda sem kezdte még ki pedig a megnézett autók száma közelebb volt a 25-höz mint a 20-hoz és egy kicsit belefáradtam a folytonos járkálásba időpont egyeztetésekbe és ez megfelelőnek tűnt. Nem igazán ismerem a márkát. Tud tanácsot adni mire érdemes odafigyelni. Mennyire drága és nehéz a szervízelése (itt elsősorban az alkatrészek beszerezhetősége valamint ára ami érdekel) és milyen esetleges típushibák jöhetnek elő? Persze tudom egy 17 éves autóról beszélünk nem mai darab így bármi előfordulhat de minden kocsinak van egy (vagy több) Achilles-sarka amire érdemes odafigyelni.

  Válaszát előre is köszönöm!
  Péter

  • avatar Péter Gábor szerint:

   Kedves Péter!

   Egy háromszázezer forintos autónál nem érdemes típushibákról beszélni, inkább az autó műszaki állapota a mérvadó. Nekem a típussal kapcsolatban nincsenek jó tapasztalataim. Az utóbbi időben nem javítottam sok ilyen autót, ezért az alkatrész árakról nem tudok nyilatkozni, de ezt bármelyik online katalógusban le tudja ellenőrizni.

   Remélem, hogy tudtam segíteni!

   Üdvözlettel,

   Péter Gábor

 • avatar Mk. Csaba szerint:

  Tisztelt Péter Gábor!

  Használtautót vennénk és olyat keresnék aminek a fenntartása gazdaságos. Sokat olvastam és sokan ajánlják a Priust. Amire használnám az munkába járás napi 70km és ez lenne a családi autó is (2gyerkőc van).
  Mivel a keretösszeg 2,5 millió Ft, 2010es 3as Priusokat nézegettem átlagban 200e km-t futottak. Ami aggodalom vagy félelem számomra, hogy mennyire merjek megvenni egy 7 éves hibridet? Ön mit ajánlana, egy viszgálat során megtudják állapitani hogy az autóval minden rendben van és nem kell rögtön nagy szervizzel kezdeni? (gondolok én itt az aksira és az egyéb drágább alkatrészekre). Tényleg kimagaslóan megbizhatók ezek az autók?

  Ami még felmerült ebben az árkategóriában: Ford Focus (2013), Opel Meriva vagy Astra (2010-12), Honda Civic (2010).

  Igazából a Prius lenne a nagy álom, passzolna a vezetési stilusomhoz szerintem maximálisan kihasználnám, csak a félelmeimre kellenének megnyugtató válaszok.

  Köszönöm válaszát!

  • avatar Péter Gábor szerint:

   Kedves Csaba!

   Az állapotfelmérés alkalmával mindent jól ki ehet szűrni, de sajnos a hibrid akkumlátor állapotát nem. Alapvetően egy nagyon jó és megbízható autó, én is csak ajánlani tudom. Sajnos nagyon nehéz jó állapotút találni, ami minden szempontból rendben van. Ha nem sikerül megfelelőt találni, akkor a honda és a ford is jó választás lehet.

   Remélem, hogy tudtam segíteni!

   Üdvözlettel,

   Péter Gábor