+36-70-772-7313 info@joautot.hu

7 év tapasztalat használt autó átvizsgálásban.

Több mint 20 év tapasztalat autójavításban.

 

Állok rendelkezésére műhelyemben!

+36-70-772-7313

Péter Gábor
autószerelő mester

Használt autó vásárlás előtti átvizsgálás!

Hogy ne legyenek váratlan....
Péter Gábor joautot.hu

Miért fontos az autó átvizsgálása vásárlás előtt?

N

Nagy összegű üzletkötésről van szó. Sok százezer forinttól több millió forintig terjed egy használt autó ára. Egy rossz döntéssel komoly összegeket bukhatunk és rengeteg energiánk fog rámenni az autó megjavíttatására és/vagy pereskedésre.

N

Rengeteg típus és változat létezik minden autóból. Nem mindegy, hogy a kiválasztott autót melyik motorral szerelték, vagy éppen rendelkezik-e (valóban) azzal a felszereltséggel, amivel hirdetik.

N

A kereskedők és az eladók az autók eladásában érdekeltek és nem abban, hogy korrektül tájékoztassák a vásárlót az autó hibáiról és előéletéről, így sajnos önnek kell résen lennie.

N

Rengeteg autónak visszatekerik a kilométeróráját, amivel nem csak jogtalanul megkárosítják a vásárlót, de így esetleg a szükséges és időszerű javítások elmaradnak, ami további meghibásodásokhoz és kellemetlenségekhez vezethet. Figyelni kell a jeleket és a lehetőségekhez mérten megpróbálni kiszűrni az ilyen példányokat.

N

Tudták, hogy a „sérülésmentes” autó egyes kereskedők szerint, csak annyit jelent, hogy JELENLEG NINCS SÉRÜLÉS az autón? Nyugodt szívvel eladják Önnek a külföldön totálkárosnak nyilvánított autót, anélkül, hogy késztetést éreznének, hogy megemlítsék önnek a dolgot?

 

Bár az elmúlt években tapasztalható némi változás és van lehetőségünk információkat szerezni a kiválasztott autó múltjáról, de ezek soha nem helyettesítik  a vásárlás előtti átvizsgálást, ahol az autó pillanatnyi állapotáról kap a vásárló egy olyan teljes körű képet, amilyen csak lehetséges.  

A vásárlás előtti állapotfelmérés segítségével valós képet kaphat az autó tényleges műszaki állapotáról. Ezáltal a használt autó megvásárlásával járó kockázat csökkenthető!

Ha a bizalmi döntés helyett tényeken alapuló biztos döntés alapján választjuk ki a gépjárművet, akkor megkímélhetjük magunkat:

 • a rejtett hibák okozta kellemetlen meglepetésektől,
 • a kisebb-nagyobb nem várt kiadásoktól,
 • nagyobb szerviz esetén az autó nélkülözéséből fakadó problémáktól.

Az autónk nem csak egy eszköz a sok közül, a mindennapjaink része. A legfontosabb, hogy biztonságot nyújtson számunkra és a családunk számára.

Rólam

Péter  Gábor vagyok több mint 20 éves szerelői múltam mellett 7 éve foglalkozom használt autók átvizsgálásával és állapotfelmérésével.

2014-ben történt, hogy rendszeresen segítettem az ismerőseimnek autókat átvizsgálni a vásárlás előtt és nagyon jó visszajelzéseket kaptam. Felmerült az ötlet, ha erre a szolgáltatásra igény van, akkor miért ne foglalkozhatnék ezzel?

Felmondtam az akkori szervizben, ahol dolgoztam és létrehoztam a vállalkozásom. Nem volt könnyű dolgom, mert akkoriban még senki nem ismerte ezt a szolgáltatást, lényegében nem is létezett, de hamar komoly sikert aratott a használt autót vásárlók körében és mindig hetekre előre be volt telve a naptáram.

Persze mások is meglátták ebben az üzleti lehetőséget…Egyre többen kezdtek el ezzel foglalkozni, de sajnos jellemzően nem azon a színvonalon végezték ezt a munkát, amit én megfelelőnek gondoltam volna. Azt is éreztem, hogyha nem foglalkozok az állapotfelmérés mellett az autók javításával is, akkor kiesek a szakmából és már nem fogok tudni kellően magas szintű szolgáltatást nyújtani az ügyfeleimnek. Akiknek pedig átvizsgáltam egy-egy autót, mindig kíváncsian kérdezték, hogyan tovább? Vállalom-e az autó javítását is?

Így ezek hatására 2016-ban megnyitottam autószerelő műhelyem Szentendrén, ahol azóta az átvizsgálásokat is végzem!

Várom Önt is a műhelyemben!

Elérhető csomagok!

Alap és Prémium csomagok közül választhat.

Alap csomag

 1. Festékréteg vizsgálat
 2. Szerkezeti sérülések kizárása
 3. Külső állapot szemrevételezése
 4. Utastér szemrevételezése
 5. Számítógépes diagnosztika
 6. Motor, váltó, futómű és fékek állapotának ellenőrzése
 7. Tesztvezetés

Ára: 21.000 Ft

Rólam

Prémium csomag

 1. Festékréteg vizsgálat
 2. Szerkezeti sérülések kizárása
 3. Külső állapot szemrevételezése
 4. Utastér szemrevételezése
 5. Számítógépes diagnosztika
 6. Motor, váltó, futómű és fékek állapotának ellenőrzése
 7. Tesztvezetés
 8. Extrák ellenőrzése (amit lehet)
 9. Gyártási év ellenőrzése
 10. Műszaki vizsga érvényességének ellenőrzése
 11. Szervizkönyv szemrevételezése

 Ára: 29.000 Ft

 

Az alap csomagról részletesen

N

Festékréteg vizsgálat, amiből láthatjuk, hogy az autó melyik eleme lett újrafényezve, illetve milyen minőségben lett javítva.

N

Szerkezeti sérülésekre utaló nyomok vizsgálata.

N

Az autó külső állapotának szemrevételezése, ami kiterjed a karosszéria hézagok, fényezés, lámpák, szélvédők, oldalüvegek, gumiabroncsok állapotának ellenőrzésére.

N

Utastér szemrevételezése (milyen állapotban van, illetve a kopások mértéke összhangban van-e a kilométeróra állásával).

N

Számítógépes diagnosztika, mely során hibakódokat olvasok ki az autó vezérlőegységeiből: motorvezérlő, fék vezérlő, légzsák vezérlő, váltó vezérlő, lopásvédelmi rendszer, audiórendszer, központi felépítmény vezérlőből. A diagnosztika eredményéről készült dokumentumot emailben is elküldöm az ügyfél által megadott email címre.

N

Megbontás nélküli szemrevételezéssel megvizsgálom a motor, váltó, futómű és fékek állapotát. Folyadékok szivárgásának és szintjének az ellenőrzése (motorolaj, váltóolaj, fagyálló, szervóolaj, fékfolyadék).

N

Végül egy tesztvezetésre kerül sor, amely folyamán sok mindent megtudhatunk az autó állapotáról. A kopogások, zörgések, az autó menettulajdonságai, úton tartása, menetdinamikája pontos következtetések levonására ad lehetőséget a futómű, fékek, motor, váltó és a tengelykapcsoló állapotáról.

A vizsgálat végeztével azonnal szóban felvilágosítást adok az autó állapotáról és az eredményéről állapotfelmérő lap készül, ami a számítógépes diagnosztika eredményével együtt e-mailben kerül kézbesítésre, az ügyfél által megadott e-mail címre.

Ára: 21.000 FT

A Prémium csomag tartalma

az alap csomag tartalmán felül

N

A hirdetésben feltüntetett extrák meglétének és azok működésének ellenőrzése. Sokszor előfordul, hogy a hirdetésben feltüntetett felszereltség nincs az autóba építve vagy nem működik. Pl: xenon fényszóró, isofix, tempomat, állófűtés, stb.

N

Az autó gyártási évének az ellenőrzése.ta.

N

Műszaki vizsga érvényességének ellenőrzése.

N

Szervizkönyv szemrevételezése.

A vizsgálat végeztével azonnal szóban felvilágosítást adok az autó állapotáról és az eredményéről állapotfelmérő lap készül, ami a számítógépes diagnosztika eredményével együtt e-mailben kerül kézbesítésre, az ügyfél által megadott e-mail címre.

Ára: 29.000 FT

Az Alap csomag is egy teljes körű átvizsgálást foglal magába. A Prémium csomag annyiban több, hogy a csomag keretein belül a hirdetésben meghirdetett extrák is ellenőrzésre kerülnek.

Viszont fontos tisztában lenni azzal az extra csomag esetén, hogy nem lehet minden egyes extra működését megvizsgálni. Például egy kanyarkövető fényszóró ellenőrzéséhez ideális fényviszonyok kellenek a megfelelő sebességgel haladva, vagy egy sávtartó berendezést nem biztos, hogy működésre lehet bírni egy próbavezetés alatt.  Az extrák vizsgálata minden esetben próbálom a lehetőségekhez mérten a legalaposabban elvégezni. Azon extrák, melyek vizsgálatára nincsen lehetőség, minden esetben megjegyzésre kerülnek.

Lehet szó helyszíni átvizsgálásról?

 

Sajnos nem tudok helyszíni átvizsgálást vállalni, annyi a munkám a műhelyben!

1. A műhely garancia arra, hogy független, szervizes múlttal rendelkező, hozzáértő szakértő méri fel a gépjárművet. Egész biztos nem a bevásárlóközpont parkolójában látnak engem először és utoljára.

 2. Alaposabb átvizsgálásra van lehetőség. A megfelelő fényviszonyok, a szerelőakna és a rendelkezésre álló eszközök és gépek segítik a teljes körű átvizsgálást.

3. Kényelmes körülmények. Nálam egy átvizsgálás 1-1,5 órát vesz igénybe (kérem kezeljék kellő fenntartással, ha valaki sokkal gyorsabban „végez el” egy állapotfelmérést) , ami a műhelyben megvárható. Bár nem szükséges az ügyfél jelenléte, de ajánlott. Az átvizsgálást követően adott a hely és a lehetőség a látottak átbeszélésére, kérdések megválaszolására.

Mi legyen a következő lépés?

 

Ha el szeretné hozni a kiszemelt autót a műhelyembe, egy vásárlás előtti átvizsgálásra, akkor a következőket kell tennie:

1. Beszéljen a kereskedővel/eladóval, hogy hajlandó-e elhozni az autót Szentendrére, egy átvizsgálásra.

2. Vegye fel velem a kapcsolatot (+36-70-772-7313, info@joautot.hu) az időpontegyeztetés miatt (1-2 hetes átfutási idővel érdemes számolni)

3. A megbeszélt időpontban várom a műhelyemben.