+36-70-772-7313 info@joautot.hu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]A tökéletes használt autót megtalálni is embert próbáló feladat, ráadásul utána rengeteg elintéznivalónk lesz, például át is kell íratnunk! Ez az eladó és a vevő fél számára is egy kellemetlenség általában, hiszen mindkét félnek fel kell keresnie egy okmányirodát, az adásvételt követő napokban, hogy ott elintézzék a papírmunkát. Komoly gondot jelenthet, ha nem megfelelően lett kitöltve az adásvételi szerződés vagy már eleve nem elfogadható formátumú adásvételi szerződést választottunk az adásvétel lebonyolítására!

A következő pár dologra jó, ha odafigyelünk:

 

  1. Az adásvételi szerződés négy példányban készüljön! Kettő kell az eladónak és kettő a vevőnek. Mindkét félnek szüksége van egy saját példányra, illetve egyet-egyet az okmányirodában kell leadniuk! (Vevőnek 15 napja, eladónak 8 napja van felkeresni az okmányirodát.)
  2. Figyeljünk az adatok pontos kitöltésére, mert vidéki autóvásárlás esetén kellemetlen lehet az elutasított adásvételi szerződés! Ne felejtsük el, hogy az adásvételi szerződésen kötelező feltüntetni a vételáron túl a kilométeróra állást is!
  3. Amennyiben az eladó fél külföldi, úgy kétnyelvű adásvételi szerződés szükséges!
  4. Ne felejtsük el, hogy az „egyéb megjegyzésekbe” bármit beírhatunk! Például, hogy hány kulccsal vesszük át az autót. Vagy „Az eladó kijelenti, hogy (pl.:) az autó sérülésmentes”.
  5. Az autó átvételének időpontját órára és percre pontosan kell kitölteni!
  6. Az aláíráshoz szükség lesz két tanúra is!
  7. Az adásvételt követően még ugyan azon a napon meg kell kötni a biztosítást, mert ellenkező esetben a biztosító fedezetlenségi díjat számol fel!
  8. A biztosítás megkötése után eredetvizsgát kell csináltatni, ami feltétlenül szükséges az átíratáshoz!
  9. Az okmányirodai ügyek elintézése után, az új forgalmi engedélyt azonnal megkapjuk, viszont az új törzskönyvet általában két héten belül postán küldik ki.

.        [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Adásvételi szerződés minták:

 

Gépjármű adásvételi szerződés (magyar nyelvű)

Kétnyelvű gépjármű adásvételi szerződés (angol)

Kétnyelvű gépjármű adásvételi szerződés (német)