+36-70-772-7313 info@joautot.hu

 A nyilvántartásba bejegyzett km-óra adathoz bárki korlátozás nélkül hozzáférhet az adatszolgáltatás díjának megfizetését követően (1250 Ft). Amennyiben a járműhöz még nem lett rögzítve kilométeróra állás, a díj abban az esetben is kifizetendő!

Mindezt személyesen vagy postai úton lehet intézni (de már elektronikusan is), illetve a kívánt adatokhoz is ilyen módon juthatunk hozzá, személyes ügyintézés esetén akár azonnal, postai ügyintézés esetén 30 napon belül. A kérelem benyújtásakor a nevünk és címünk, a gépjármű rendszámának vagy alvázszámának megadása szükséges.
Tudni kell azt is, hogy egy új személygépkocsi esetén akár négy, egy már forgalomban lévő esetén két év is eltelhet anélkül, hogy km-óra adat kerülne a nyilvántartásba, amennyiben nem történik változás a tulajdonos vagy az üzembentartó személyében.

A kilométeróra adatok egyrészt az autó életében bekövetkezett tulajdonos és üzembentartó változások alkalmával (mivel 2012.01.01-től ez már az adásvételi szerződések kötelező eleme), másrészt pedig a műszaki vizsgák alkalmával kerülnek a hatóság birtokába.

Ha még több információt szeretne megtudni az autóról, akkor próbálja ki az ingyenes alvázszám lekérdezést is!